mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Sier

Drób z kurkami

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Filet z drobiu porcja (150 g) 149 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Koper 4 łyżeczki (16 g) 4 kcal
Kurki garść (100 g) 15 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka i ostra do smaku (1 g) -
Ziemniaki 2 średnie sztuki (200 g) 120 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić na mniejsze filety. Rozbić tłuczkiem i doprawić. Wymieszać z olejem i jeśli jest czas to zamarynować. Kurki umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso udusić na patelni i odłożyć na talerz. Następnie na patelni zeszklić cebule i dodać kurki. Dusić około 3 minut. Dodać mięso, bulion, koperek, wymieszać i zagotować. Dodać jogurt i zagotować. Ziemniaki obrać i ugotować.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 401 kcal
Węglowodany 38 g
Białko 44 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 58.9
Ładunek glikemiczny 22.4

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ