mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
14 Sier

Chili z drobiem, warzywami i ryżem

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Fasola konserwowa czerwona 2 łyżki (40 g) 46 kcal
Kukurydza konserwowa 1 łyżka (15 g) 15 kcal
Mięso mielone z drobiu porcja (100 g) 99 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Pomidory z puszki porcja (200 g) 64 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, oregano, kmin rzymski, słodka papryka, ostra papryka do smaku (1 g) -
Ryż pół woreczka (50 g) 172 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty czosnek. Dodać mięso i dokładnie obsmażyć. Dodać przyprawy, wymieszać, następnie wsypać suchy ryż i znów wymieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, fasolę, kukurydzę, pomidory z puszki oraz bulion. Wymieszać i zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 17-20 minut do miękkości ryżu.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 440 kcal
Węglowodany 72 g
Białko 35 g
Tłuszcze 3 g
Indeks glikemiczny 42.8
Ładunek glikemiczny 31

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ