mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
11 Lip

Sałatka Cezar z drobiem

SKŁADNIKI:

Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Filet z drobiu porcja (150 g) 149 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Musztarda 1 łyżka (20 g) 32 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pomidorki koktajlowe 5 sztuk (100 g) 26 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny do smaku (1 g) -
Sałata lodowa 4 duże liście (120 g) 16 kcal
Ser mozzarella 2 plastry (30 g) 76 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić na dwie części. Doprawić i polać olejem. Smażyć na patelni grillowej/zwykłej po około 4 minuty z każdej strony. Odłożyć na talerz. Sos: jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, sokiem z cytryny. Doprawić i wymieszać. Sałatę umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze części. Wymieszać z połową sosu. Włożyć do salaterki, dodać mięso, polać pozostałą częścią sosu oraz posypać startym serem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 393 kcal
Węglowodany 19 g
Białko 47 g
Tłuszcze 15 g
Indeks glikemiczny 20.7
Ładunek glikemiczny 4

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ