mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
26 Czerw

Ciasto truskawkowe

SKŁADNIKI:

Banan 2 średnie sztuki (400 g) 239 kcal
Masło orzechowe 4 łyżeczki (20 g) 120 kcal
Mąka kokosowa (można zmielić wiórki kokosowe na mąkę) porcja (50 g) 219 kcal
Mąka kukurydziana 3 łyżki (30 g) 103 kcal
Olej kokosowy 5 łyżeczek (50 g) 431 kcal
Płatki owsiane porcja (150 g) 549 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal
Przyprawy: cynamon, kardamon do smaku (1 g) -
Skrobia ziemniaczana lub budyń waniliowy 1 łyżka (20 g) 69 kcal
Syrop klonowy/miód do smaku (100 g) 260 kcal
Truskawki 2 szklanki (300 g) 81 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Banany, masło orzechowe, syrop klonowy i olej kokosowy zblednować na gładko. Dodać resztę składników i mieszać. Masę podzielić na 2 części. Keksówkę o długości około 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pół masy wyłożyć na dno, mocno ją dociskając. Na masę wyłożyć owoce. Wierzch wykleić resztą częścią masy. Całość wyłożyć do piekarnika nagrzanego do 175°C na 40-45 min, do zarumienienia wierzchu.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 2075 kcal
Węglowodany 324 g
Białko 39 g
Tłuszcze 84 g
Indeks glikemiczny 47.4
Ładunek glikemiczny 153.6

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ