mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
19 Czerw

Bogracz z wołowiną

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Papryka czerwona 1 plaster (30 g) 7 kcal
Papryka zielona 1 plaster (30 g) 5 kcal
Papryka żółta 1 plaster (30 g) 7 kcal
Pomidor 1 średnia sztuka (130 g) 19 kcal
Przecier pomidorowy 2 łyżki (30 g) 28 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, papryka ostra 1 g (1 g) -
Wołowina- mięso mielone porcja (150 g) 181 kcal
Ziemniaki 2 średnie sztuki (200 g) 120 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebule posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę. Pomidora zalać gorącą wodą, obrać i pokroić w ćwiartki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą. W garnku przesmażyć na oleju cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Do warzyw dodać mięso i obsmażyć. Po kilku minutach dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Po krótkim czasie wlać bulion i doprawić. Dodać ziemniaki i gotować do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, W razie potrzeby podlać wodą. Dodać paprykę, pomidory i gotować jeszcze przez 6 minut.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 435 kcal
Węglowodany 44 g
Białko 29 g
Tłuszcze 18 g
Indeks glikemiczny 54
Ładunek glikemiczny 23.8

 

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ