mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
23 Kwie

Schab gotowany w sosie z suszonymi śliwkami

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pomidor 1 mała sztuka (60 g) 9 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn pół łyżeczki (3 g) -
Sałata 5 liści (25 g) 3 kcal
Schab 1 plaster (120 g) 209 kcal
Śliwki suszone 4 sztuki (15 g) 34 kcal
Ziemniaki 2 średnie sztuki (100 g) 60 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku udusić pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Zalać bulionem i zagotować. Schab pokroić cienko w plasterki i włożyć do bulionu. Gotować około 1,5h. Na 20 minut przed końcem gotowania dodać śliwki suszone i jogurt, zagotować. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidora pokroić, doprawić wg uznania. Ziemniaki ugotować.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 439 kcal
Węglowodany 35 g
Białko 35 g
Tłuszcze 20 g
Indeks glikemiczny 48
Ładunek glikemiczny 16.6

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ