mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
28 Marz

Makaron z szynką

SKŁADNIKI:

Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Makaron razowy 1 szklanka (50 g) 187 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pietruszka, liście 1 łyżeczka (2 g) 1 kcal
Pomidorki koktajlowe 5 sztuk (100 g) 26 kcal
Przyprawy: sól, pieprz 1 szczypta (0,25 g) -
Ser Parmezan/mozzarella/żóły/ 1 plaster (10 g) 45 kcal
Szynka wieprzowa 2 duże plastry (30 g) 67 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotować al dente. Na patelni na oleju zeszklić pokrojone: cebulę, czosnek i szynkę. Dusić co chwilę mieszając przez ok. 10 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jogurt oraz ser. Zagotować i doprawić. Dodać makaron, pokrojone na połówki pomidorki i wymieszać.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 427 kcal
Węglowodany 51 g
Białko 21 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 40
Ładunek glikemiczny 25

 

Inspiracja:  www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ