mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
24 Paź

Gulasz mięsny z kiszoną kapustą i papryką

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Czosnek 2 ząbki (8 g) 10 kcal
Jogurt naturalny 1 łyżka (25 g) 15 kcal
Kapusta kiszona 1 talerz (150 g) 18 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Papryka czerwona 1 średnia sztuka (200 g) 48 kcal
Pietruszka, liście 1 łyżeczka (2 g) 1 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona, kminek do smaku (1 g) -
Wołowina - mięso mielone 1 porcja (200 g) 242 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę oraz czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć w garnku oleju przez 5 minut. Mięso mielone podsmażyć na patelni, aż do zarumienienia. Doprawić. Kapustę kiszoną odcedzić na sitku Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać mięso mielone i kapustę kiszoną, doprawić solą, kminkiem, pozostałą papryką w proszku. Dusić pod przykryciem przez kolejne 20 minut. Listki pietruszki posiekać. Gulasz doprawić do smaku jogurtem i odrobiną pietruszki.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 402 kcal
Węglowodany 22 g
Białko 34 g
Tłuszcze 23 g
Indeks glikemiczny 18.2
Ładunek glikemiczny 4

 

Inspiracja:  www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ