SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku podgrzać pomidory, pokrojony w paski czosnek, przyprawy i co chwilę mieszając gotować przez ok. 10 minut. Na patelni na oleju poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pokrojony na plasterki czosnek. Razem poddusić. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i dusić co chwilę mieszając przez ok. 10 minut. Doprawić. Do garnka z pomidorami dodać bazylię oraz odcedzoną białą fasolkę. Wymieszać i gotować przez ok. 10 minut. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cukinię z cebulą i posypać serem. Zapiekać przez ok. 15 - 20 minut w 200°C.
CAŁOŚĆ:
Energia 470 kcal
Węglowodany 78 g
Białko 27 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 2.8
Ładunek glikemiczny 2.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.