mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
23 Sty

Zupa azjatycka z drobiem

SKŁADNIKI:

Bulion/wywar 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Czosnek 1 mała sztuka (15 g) 19 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Filet z drobiu porcja (100 g) 99 kcal
Makaron ryżowy, surowy porcja (30 g) 109 kcal
Marchew 1 sztuka (50 g) 10 kcal
Mleko kokosowe przelicz kcal 5 łyżek (50 g) 115 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Por 1 sztuka (140 g) 19 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, chilli, kolendra, sos rybny, imbir 1 szczypta (0,25 g) -
Szczypiorek 1 łyżka (5 g) 1 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić w kostkę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę obrać i zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić na zapałki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać olej i wrzucić marchew, por, czosnek i imbir. Razem dusić. Wlać bulion, zagotować i dodać mięso, mleko kokosowe. Doprawić i zagotować. Posypać szczypiorkiem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 438 kcal
Węglowodany 40 g
Białko 31 g
Tłuszcze 19 g
Indeks glikemiczny 34.7
Ładunek glikemiczny 14

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ