mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
16 Sty

Rozgrzewająca zupa fasolowa z mięsem

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Fasola biała porcja (60 g) 173 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Pieczarki surowe 2 duże sztuki (90 g) 14 kcal
Przecier pomidorowy 2 łyżki (30 g) 28 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, tabasco do smaku, wg gustu (6 g) -
Schab 1 plaster (100 g) 174 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolę zalać wodą na 12 godzin. Fasole odcedzić, zalać rosołem i gotować do miękkości razem z mięsem. Następnie dodać, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, przecier pomidorowy. Całość doprawić przyprawami.
 

CAŁOŚĆ:

Energia 421 kcal
Węglowodany 48 g
Białko 41 g
Tłuszcze 13 g
Indeks glikemiczny 32.6
Ładunek glikemiczny 15.6

Inspiracja:  www.kingaparuzel.pl

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ