mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
02 Sier

Szaszłyki mięsno-warzywne

SKŁADNIKI:

Cebula / 90 g / 1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Cukinia / 100 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 13 kcal
Drób, filet / 200 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 198 kcal
Oliwa z oliwek / 10 g / 1 łyżka / Zestaw 2 ≈ 88 kcal
Papryka czerwona / 130 g / 1 mała sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 31 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 0,2 g / 1 szczypta / Zestaw 1 ≈ 1 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić w kostkę (2x2 cm). Wymieszać oliwę z przyprawą do drobiu oraz pieprzem. Ułożyć mięso w misce i zalać oliwą, pozostawić w marynacie na 30 minut.

Cebulę, cukinię, paprykę pokroić. Nabić na szaszłyki kawałki mięsa i warzyw.

Grillować z obu stron na patelni grillowej lub upiec w piekarniku (200 stopni około 30 minut).

 

CAŁOŚĆ:

355 kcal

Białko 47 g

Węglowodany 16 g

Tłuszcze 14 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ