mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
02 Sier

Makaron z mięsem w sosie curry

SKŁADNIKI:

Bulion/rosół / 200 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 10 kcal
Cebula / 90 g / 1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Czosnek / 4 g / 1 ząbek / Zestaw 1/3 ≈ 5 kcal
Filet z drobiu / 100 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 99 kcal
Limonka/cytryna / 30 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 9 kcal
Makaron / 40 g / porcja / Zestaw 1 ≈ 149 kcal
Marchew / 50 g / 1 sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 10 kcal
Mleko kokosowe / 50g / porcja / Zestaw 2 ≈ 115 kcal
Olej kokosowy lub inny / 10 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 86 kcal
Papryka czerwona / 130 g / 1 mała sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 31 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, chilli lub papryka ostra, curry, kolendra 5 g porcja

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki i paprykę pokrojoną w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do dania.

Doprawić. Wymieszać, dodać bulion, zagotować i dodać mięso pokrojone w kostkę.

Gotować około 10 minut do miękkości mięsa. Podawać z makaronem.

Skropić sokiem z limonki.

 

 

CAŁOŚĆ:

538 kcal

Białko 33 g

Węglowodany 54 g

Tłuszcze 25 g

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ