mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Lip

Naleśniki czekoladowe z owocami

SKŁADNIKI:

Skrobia/mąka kukurydziana / 20g / porcja / Z1 ≈ 71kcal

Ryż biały - zblendować na mąkę lub mąka ryżowa / 20g / porcja / Z1 ≈ 69kcal

Kakao w proszku, bez cukru / 10g / porcja / Z2 ≈ 45kcal

Erytrol / 40g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

Jajo / 50g / 1 sztuka / Z2 ≈ 60kcal / Mleko 1,5% tłuszczu / 150g / porcja / Z2 ≈ 71kcal

Olej kokosowy lub masło / 5g / porcja / Z2 ≈ 43kcal

Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone / 50g / porcja / Z3 ≈ 13kcal

Banan / 40g / porcja / Z3 ≈ 24kcal

Jogurt naturalny / 20g / 1 łyżka / Z2 ≈ 12kcal

Migdały, płatki / 5g / porcja / Z2 ≈ 29kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż zblendować na mąkę lub użyć mąki ryżowej.
Wymieszać wszystkie mąki, kakao, jajko, mleko, erytrol i zmiksować. Dodać roztopiony tłuszcz i ponownie zmiksować. Odstawić na minimum 30 minut.

Rozgrzać patelnię i wlać porcję ciasta. Rozprowadzić równo i smażyć z dwóch stron.
Polać jogurtem i podawać z dodatkami.

 

CAŁOŚĆ:

437 kcal

Białko 15 g

Węglowodany 58 g

Tłuszcze 16 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ