mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Lip

Lody bananowe z owocową kruszonką

SKŁADNIKI:

Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone / 100g / porcja /Z3 ≈ 29kcal

Miód lub syrop klonowy / 5g /porcja / Z1 ≈ 16kcal

Płatki owsiane / 30g / porcja / Z1 ≈ 110kcal

Cytryna / 10g / porcja / Z3 ≈ 2kcal

Olej kokosowy5gporcjaZ2 ≈ 43kcal

Banan / 150g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 90kcal

Kawa czarna / 30g / porcja / Z2 ≈ 1kcal

Erytrol / 20g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

LODY:
Banany pokroić w plasterki i zamrozić na minimum 3 godziny. Zamrożone banan zmiksować z ostudzoną kawą z dodatkiem erytrolu.


KRUSZONKA:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i posypać erytrolem.

W blenderze zmiksować płatki owsiane, miód/syrop klonowy, sok z cytryny i olej. Kruszoną posypać owoce. Piec około 25 minut do uzyskania złotego koloru.

 

CAŁOŚĆ:

291 kcal

Białko 6 g

Węglowodany 60 g

Tłuszcze 7 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ