mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
25 Lip

Drób z ryżem, pieczarkami i fasolką szparagową

SKŁADNIKI:

Drób - noga / 100 g / 1 sztuki / Zestaw 2 ≈ 158 kcal
Ryż biały lub brązowy/dowolna kasza / 50 g / pół woreczka / Zestaw 1 ≈ 172 kcal
Fasola szparagowa / 150 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 41 kcal
Pieczarki surowe / 100 g / porcja / Zestaw ≈ 17 kcal
Oliwa z oliwek / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie 5 g do smaku, wg gustu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oliwę wymieszać z przyprawami i natrzeć marynatą mięso. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i dodać pieczarki. Piec w temperaturze 200 stopni C około 40 minut.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Fasolkę szparagową gotować w wodzie przez około 15 minut.

 

 

CAŁOŚĆ:

432 kcal

Białko 26 g

Węglowodany 53 g

Tłuszcze 16 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ