mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
13 Lip

Zupa z kurkami i łososiem

SKŁADNIKI:

Kurki / 200g / porcja / Z3 ≈ 30kcal

Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Marchew / 100g / 2 sztuki/ Z3 ≈ 20kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

Rosół/bulion/wywar / 500g / porcja / Z2 ≈ 35kcal

Koper / 15g / porcja / Z3 ≈ 4kcal

Łosoś surowy / 100g / porcja / Z2 ≈ 129kcal

Jogurt naturalny50g2 łyżkiZ2 ≈ 30kcal

Przyprawy: sól, pieprz / 5g / do smaku, wg gustu / Z1 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kurki umyć pod zimną wodą.
Oliwę rozgrzać w garnku i zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki. Dusić razem 3 minuty. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do garnka. Wymieszać. Następnie dodać kurki i bulion. Zagotować. Doprawić.
Gotować do miękkości warzyw. Dodać łososia i gotować kilka minut do miękkości. Na sam koniec dodać koperek i jogurt.

 

CAŁOŚĆ:

432 kcal

Białko 31 g

Węglowodany 49 g

Tłuszcze 17 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ