mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
13 Lip

Mięso z bobem i koperkiem, ziemniaki pure

SKŁADNIKI: 

Wieprzowina, schab surowy (lub 120g drobiu) / 100g / porcja / Z2 ≈ 118kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Cebula / 75g / 1 średnia sztuka / Z3 ≈ 20kcal

Rosół/bulion/wywar / 300g / porcja / Z2 ≈ 21kcal

Bób / 200g / porcja / Z3 ≈ 96kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

Jogurt naturalny / 25g / 1 łyżka / Z2 ≈ 15kcal

Koper / 15g / porcja / Z3 ≈ 4kcal

Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, kurkuma, sos sojowy / 5g / do smaku, wg gustu / Z1 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną cebulę. Wlać wywar i dodać przyprawy. Zagotować. Mięso pokroić i dodać do bulionu. Gotować do miękkości mięsa.

Bób ugotować do miękkości (około 25 minut) w osolonej wodzie. Odcedzić i obrać.

Bób dodać do garnka z mięsem, wlać jogurt, dodać koperek. Wymieszać i zagotować.

Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzi. Dodać koperek, łyżkę jogurtu i ubić na pure.

 

CAŁOŚĆ:

438 kcal

Białko 32 g

Węglowodany 57 g

Tłuszcze 15 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ