mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
31 Maj

Makaron z szynką parmeńską i szparagami

SKŁADNIKI:

Makaron / 50g / porcja / Z1 ≈ 187kcal

Szynka parmeńska / 60g / 3 duże plastry / Z2 ≈ 134kcal

Czosnek / 15g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 19kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Szparagi zielone / 200g / porcja / Z3 ≈ 27kcal

Przyprawy: sól, pieprz, tymianek / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal

Ser żółty lub mozzarella / 20g / 1 plaster / Z2 ≈ 61kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Odłamać twarde końce szparagów. Pokroić.

Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić posiekany czosnek. Dodać szparagi. Doprawić. Smażyć kilka minut i dodać szynkę. Smażyć kolejne kilka minut.

Na patelnię dodać makaron. Wymieszać. Dodać ser i poczekać aż się rozpuści.

 

CAŁOŚĆ:

472 kcal

Białko 24 g

Węglowodany 49 g

Tłuszcze 22 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ