mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
31 Maj

Makaron z jajkiem i szparagami

SKŁADNIKI:

Makaron / 50g / porcja / Z1 ≈ 187kcal

Czosnek / 15g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 19kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Szparagi zielone / 200g / porcja / Z3 ≈ 27kcal

Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 10g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 0kcal

Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal

Cebula / 50g / 1 mała sztuka / Z3 ≈ 13kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Odłamać twarde końce szparagów. Pokroić.

Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić posiekany czosnek, cebulę. Dodać szparagi. Doprawić.

Na patelnię dodać makaron. Wymieszać. Dodać jajko, przyprawy mieszać, aż do ścięcia jajka.

 

CAŁOŚĆ:

411 kcal

Białko 22g

Węglowodany 52 g

Tłuszcze 14 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ