mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
24 Maj

Kurczak pieczony w folii z ziemniakami i kalafiorem

SKŁADNIKI:

Kurczak, filet / 200g / porcja / Z2 ≈ 198kcal

Ziemniaki / 200g / 2 średnie sztuki / Z3 ≈ 120kcal

Kalafior / 250g / porcja / Z3 ≈ 34kcal

Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie / 5g / do smaku / Z2 ≈ 0kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Z oliwy i przypraw zrobić marynatę do mięsa. Mięso wysmarować i zamarynować.
Włożyć do folii i zapiąć klipsy z oby stron. Położyć na blaszkę.

Ziemniaki pokroić na kształt frytek. Kalafiora podzielić na różyczki. Doprawić i włożyć do naczynia żaroodpornego.

Piekarek rozgrzać do 200 stopni. Umieścić mięso i warzywa. Piec około 50 minut, aż ziemniaki będą chrupiące.

 

CAŁOŚĆ:

396 kcal

Białko 50 g

Węglowodany 37 g

Tłuszcze 8 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ