mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
17 Maj

Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem

SKŁADNIKI:

Chleb żytni razowy / 60g / 2 kromki / Z1 ≈ 128kcal

Jajo / 150g / 3 sztuki / Z2 ≈ 181kcal

Ser żółty tarty / 10g / 2 łyżeczki / Z2 ≈ 31kcal

Jogurt naturalny /40g / 2 łyżki / Z2 ≈ 24kcal

Szczypiorek / 10g / 2 łyżeczki / Z3 ≈ 3kcal

Pieprz świeżo zmielony / 4g / 2 szczypty / Z1 ≈ 10kcal

Przyprawa papryka / 3g / 1 łyżeczka / Z1 ≈ 9kcal

Sól / 2g / szczypta / Z2 ≈ 0kcal

Sos sojowy / 2g / 1/2 łyżeczki / Z1 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka ugotować i pokroić w drobną kostkę. Dodać straty ser, jogurt naturalny i szczypiorek.

Doprawić solą, pieprzem, papryką i sosem sojowym. Wymieszać.

Gotową pastę położyć na kromki chleba.

 

CAŁOŚĆ:

386 kcal

Białko 25 g

Węglowodany 39 g

Tłuszcze 17 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ