mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
17 Maj

Jajka sadzone na szparagach w szynce parmeńskiej

SKŁADNIKI:

Szparagi / 200g / 5 sztuk / Z3 ≈ 27kcal

Oliwa z oliwek / 5g / 1 łyżeczka / Z2 ≈ 44kcal

Szynka parmeńska 60g / 2 duże plastry / Z2 ≈ 134kcal

Jajo / 100g / 2 sztuki / Z2 ≈ 121kcal

Oliwa z oliwek / 10g / 2 łyżeczki / Z2 ≈ 88kcal

Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 2g / 1 szczypta / Z1 ≈ 5kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce, obrać do 2/3 długości od końca. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwą. Owinąć szynką i grillować/ dusić na patelni około 8 minut. Ułożyć na talerzu.

Na oleju usmażyć jajka sadzone, doprawić pieprzem, solą i przyprawami.

Ułożyć na szparagach.

 

CAŁOŚĆ:

419 kcal

Białko 23 g

Węglowodany 9 g

Tłuszcze 34 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ