mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
13 Gru

Filet z drobiu pod kołderką z marchwi, ziemniaki

SKŁADNIKI:

Filet z drobiu pod kołderką (248 kcal)
Drób, filet 1/2 sztuki (150 g) 149 kcal
Jogurt naturalny 1/3 kubka (50 g) 30 kcal
Marchew 1 duża sztuka (80 g) 16 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczki (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, dowolne przyprawy do drobiu 1 łyżeczka (3 g) 9 kcal

Ziemniaki (180 kcal)
Przyprawy: sól, pieprz szczypta (0,2 g) -
Ziemniaki 3 średnie sztuki (300 g) 180 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawą do drobiu. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie na półmiękko. Na surowe mięso nałożyć warstwę marchewki tak, żeby przykryć mięso. Jogurt doprawić solą i pieprzem i rozsmarować na marchewce. Przykryć naczynie i piec około 30 minut w 180 stopniach.
Obrane ziemniaki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować około 20 minut lub upiec w piekarniku.
 

CAŁOŚĆ:

Energia 428 kcal
Węglowodany 53 g
Białko 40 g
Tłuszcze 9 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ