mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
18 Paź

Tortilla z pastą jajeczną i szczypiorkiem

SKŁADNIKI:

Tortilla, najlepiej razowa placek 25 cm (62 g) 147 kcal
Jajo 3 sztuka (150 g) 181 kcal
Ser żółty tarty 1 plaster (15 g) 46 kcal
Jogurt naturalny 1 łyżka (20 g) 12 kcal
Szczypiorek 1 łyżeczka (5 g) 1 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka szczypta (0,2 g) -
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajko ugotować i pokroić w drobną kostkę. Dodać straty ser, jogurt naturalny, pokrojoną paprykę i szczypiorek. Doprawić. Wymieszać.

Gotową pastę położyć na tortillę i zawinąć.

 

 

 

CAŁOŚĆ:
Energia 402 kcal
Węglowodany 37 g
Białko 26 g
Tłuszcze 17 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ