mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
01 Lip

Ciasto jagodowe

Słodkie, rozpływające się w ustach ciasto o jagodowym smaku. Chcecie wypróbować? Poniżej przepis. :)

SKŁADNIKI:

- 120g płatków owsianych

- 10g siemię lniane

- 2 sztuki jaj

- 200g jagód/borówek

- 30g oleju kokosowego (lub masła)

- 60g ksylitol lub inne słodziło (można dodać więcej, jeśli ktoś lubi słodkie)

- 1 łyżeczka cynamonu

- 150g mleka (u mnie roślinne)

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Foremkę o wymiarach (24cm x 11cm) wyłożyć papierem do pieczenia.

Płatki owsiane i len zblendować na mąkę. Rozgnieść widelcem banana. Za pomocą blendera połączyć wszystkie składniki (z wyjątkiem borówek).

Umyć borówki i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.

Masę przelać do foremki.

Ciasto piec około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia i zajadać. :)

 

 

ŹRÓDŁO: http://foodharmony.pl/chlebek-borowkowy-niczym-jagodzianki/

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ