mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
18 Marz

Kruche ciasteczka budyniowe

Słodkie, kruche i niezwykle smaczne! Dodatkowo proste w wykonaniu.

 

SKŁADNIKI:

- 250g oleju kokosowego (z lodówki, o stałej konsystencji),

- 80g słodzidła (miód, ksylitol - u mnie erytrol),

- 300g mąki kukurydzianej,

- 80g budyniu waniliowego bez cukru.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki mieszamy, aż do jednolitej konsystencji. Zagniatamy i formujemy kulę. Kulę owijamy folią i spłaszczamy, aby lepiej się schodziła (około 30 minut w lodówce).

Z ciasta formujemy kulki, wykładamy na papierze do pieczenia, ugniatamy widelcem. Ponownie schładzamy w lodówce minimum 30-40 minut.

Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem przez około 15-20 minut.

 

Smacznego!

 

 

 

 

 

Inspiracja: www.fitsweets.pl

 

 

 

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ