mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Sty

Tarta czekoladowa

Kruche ciasto z aksamitnym kremem? Jeśli uwielbiasz takie połączenia to tarta czekoladowa jest dla Ciebie!

SKŁADNIKI:

 

Spód:

- 200g orzechów,

- 1/2 szklanki miodu,

- 1/2 szklanki wiórków kokosowych.

 

Masa czekoladowa:

- 1 duże dojrzałe, miękkie awokado,

- 1/2 szklanki schłodzonego, gęstego mleka kokosowego,

- 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego,

- kilka daktyli (zalanych wcześniej wrzątkiem do zmięknięcia),

- 1/2 szklanki oleju (u mnie kokosowy),

- 4 łyżki kakao,

- szczypta wanilii, cynamonu i soli.

 

Składniki na spód dokładnie zbledować i wyłożyć na blaszkę. Odstawić do zamrażarki.

Składniki na nadzienie dokładnie zbledować i wyłożyć na spód. Zostawić do schłodzenia na kilka godzin, aby stwardniało. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

 

Przepis inspirowany przez http://paleolife.pl

 

 

 

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ