mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
10 Gru

Sałatka z kurczakiem, granatem i pomarańczą w sosie miodowo-musztardowym

Przedstawiam przepyszną sałatkę, gdzie wszystkie składniki idealnie są komponują i dają wspólnie niesamowite wrażenia smakowe.

Składniki:

Kurczak, filet

Sałata lodowa, rukola, roszponka

Pomarańcza

Granat

Orzechy włoskie

Miód

Musztarda miodowa

Oliwa z oliwek

Cytryna

Przyprawy: cynamon, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczaka udusić na patelni do zarumieniania lub grillować. Pod koniec duszenia/grillowania dodać część sosu, aby nadać smak. Przygotowanie sosu: Połączyć miód, oliwę, sok z cytryny i pomarańczy oraz cynamon. Pomarańczę wyfiletować, granat obrać. Na talerzu ułożyć sałaty: lodową, roszponkę, można również rukolę. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Na sałaty wyłożyć kurczaka, pomarańczę i granat. Posypać delikatnie rozdrobnionymi orzechami. Całość polać przygotowanym sosem.

Jeść ze smakiem! :)

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ