mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
26 Wrze

Pomidory z cebulą i fasolą

SKŁADNIKI:

Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Fasola konserwowa biała 1 puszka (240 g) 274 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g) 88 kcal
Pomidor 2 duże sztuki (400 g) 58 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona do smaku (1 g) -
Szczypiorek 1 łyżka (5 g) 1 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolę odcedzić. Można również użyć fasoli suchej i wcześniej ją ugotować. Na patelnię wlać olej, dodać fasolę i przyprawy. Dokładnie wymieszać i podgrzać. Następnie dusić fasolę jeszcze 5 min. Pomidory pokroić w ćwiartki, cebulę w kostkę, szczypiorek posiekać. Wszystko wrzucić do miski i posolić. Do pomidorów dołożyć fasolę, razem z aromatycznym olejem, wymieszać i podawać.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 434 kcal
Węglowodany 68 g
Białko 22 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 6.9
Ładunek glikemiczny 4.7

 

Przepis: Jadlonomia/książka

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ