mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
26 Wrze

Makaron z groszkiem i szynką

SKŁADNIKI:

Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Groszek zielony 6 łyżek (90 g) 41 kcal
Makaron porcja (60 g) 224 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz do smaku (1 g) -
Ser Parmezan 1 plaster (15 g) 68 kcal
Szynka wiejska 1 duży plaster (20 g) 49 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć szynkę. Dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać groszek Wymieszać. Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać. Dodać ser. Wymieszać i chwilę razem pogotować.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 433 kcal
Węglowodany 57 g
Białko 21 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 62.8
Ładunek glikemiczny 35.8

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ