mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
26 Wrze

Drób z ananasem w sosie kokosowym

SKŁADNIKI:

Ananas 2 plastry (60 g) 32 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Filet z drobiu porcja (100 g) 99 kcal
Mleko kokosowe 2 łyżki (20 g) 46 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pomidory z puszki pół puszki (200 g) 64 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, tymianek, kolendra do smaku (1 g) -
Ryż basmati pół woreczka (50 g) 175 kcal
Wiórki kokosowe 1 łyżka (6 g) 36 kcal
Woda 1 szklanka (220 g) -

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Doprawić solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić mięso i udusić, aż będzie rumiane. Pokroić cebulę i dodać ją do mięsa. Dusić 3 minuty. Dodać wiórki kokosowe, dusić około 1 minuty, cały czas mieszając. Ananasa pokroić (może być ananas z puszki). Dodać mleczko kokosowe, wodę, przyprawy, pomidory i ananasa.Potrawa powinna się gotować ok. 20 min pod przykryciem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 503 kcal
Węglowodany 65 g
Białko 31 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 40.5
Ładunek glikemiczny 26.5

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ