SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, aby zmiękły. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem. Następnie dodać kakao, odsączone z wody daktyle, mąkę ryżową (można zblendować ryż na mąkę), masło orzechowe i szczyptę soli. Zblendować do uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać łyżkę mleka. Osobno blendować orzechy ziemne tak, żeby zostały większe kawałki. Dodać je do masy i mieszać do połączenia. Powstałą masę wyłożyć na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę włożyć na minimum godzinę do zamrażarki.
CAŁOŚĆ:
Energia 2821 kcal
Węglowodany 263 g
Białko 84 g
Tłuszcze 177 g
Indeks glikemiczny 49.2
Ładunek glikemiczny 129.4
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.