SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wcześniej zamrożone tofu należy umieścić w ciepłej wodzie. Po odmrożeniu pokruszyć do miski i odcisnąć z nadmiaru wody. Wlać sos sojowy, oliwę, syrop klonowy oraz posypać wędzoną papryką. Wymieszać. Tofu ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w temperaturze 180°C. Co jakiś czas mieszać. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć posiekaną cebule i czosnek. Dodać pomidory, syrop klonowy, oregano i posiekaną bazylię. Doprawić. Dusić 10 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodać upieczone tofu oraz makaron. Danie dokładnie wymieszać.
CAŁOŚĆ:
Energia 394 kcal
Węglowodany 60 g
Białko 18 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 49.5
Ładunek glikemiczny 29.7
Inspiracja: www.owsiana.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.