SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebule pokroić w talarki i rozdzielić na krążki. Umieścić w misce i zalać zimną wodą na kilka minut. Orzeszki podprażyć na patelni. Arbuza pokroić w kostkę usuwając pestki i włożyć do miski. Ogórka przeciąć wzdłuż, za pomocą łyżeczki usunąć gniazda nasienne. Pokroić w talarki. Ogórka dodać do arbuza wraz z odcedzoną czerwoną cebulą, posiekaną miętą i pokruszoną fetą. Całość skropić sokiem z limonki, oliwą, posypać orzeszkami i delikatnie wymieszać.
CAŁOŚĆ:
Energia 260 kcal
Węglowodany 20 g
Białko 11 g
Tłuszcze 18 g
Indeks glikemiczny 42.4
Ładunek glikemiczny 8.3
Inspiracja: www.kingaparuzel.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.