SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso poporcjować: odkroić polędwiczkę, grubszy filet przekroić poziomo na 2 cieńsze filety. Dodatkowo dłuższy filet przekroić na 2 krótsze kawałki. Wszystkie części doprawić. Odłożyć do zamarynowania, jeśli mamy czas. Brokuła umyć, odkroić różyczki i dodatkowo pokroić je jeszcze na mniejsze części. Mięso dusić na patelni z rozgrzanym olejem około 2 minuty z każdej strony. Zdjąć na talerz. Na tę samą patelnię włożyć brokuła i chwilkę podsmażać mieszając. Wlać gorący bulion i gotować brokuły przez ok. 3 minuty. Dodać mięso i gotować na większym ogniu przez około 2 minuty, w międzyczasie raz przewrócić mięso. Wlać jogurt z musztardą i potrząsając patelnią gotować danie przez ok. 2 minuty. Pod koniec wymieszać z koperkiem. Odstawić z ognia i posypać serem.
CAŁOŚĆ:
Energia 412 kcal
Węglowodany 36 g
Białko 45 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 61.2
Ładunek glikemiczny 21.9
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.