SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku podgrzać olej z dodatkiem obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków, posiekanej w kosteczkę cebuli oraz drobno startego czosnku. Co chwilę mieszając podsmażać przez ok. 5 minut. Dodać surową soczewicę oraz przyprawy i mieszając smażyć przez ok. minutę. Dodać gorący bulion, w razie potrzeby wodę i zagotować. W gotujący się wywar włożyć mięso pokrojone w kosteczkę. Następnie wrzucić przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki fasolkę. Doprawić. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać szczypiorek.
CAŁOŚĆ:
Energia 443 kcal
Węglowodany 44 g
Białko 49 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 41.3
Ładunek glikemiczny 18.2
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.