SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. W garnku zeszklić na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojone mięso i dusić kilka minut. Odciąć zielone liście pora, pozostawić białą i jasnozieloną część. Pokroić na cienkie plasterki. Pora dodać do garnka razem z przeciśniętym czosnkiem i wymieszać. Dusić kilka minut. Dodać przyprawy, cukinię, paprykę i wymieszać. W razie potrzeby podlać wodą. Gotować kilka minut. Pomidora obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Dodać go do potrawy razem z koncentratem pomidorowym. Posypać natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
Energia 405 kcal
Węglowodany 33 g
Białko 47 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 12.6
Ładunek glikemiczny 4.2
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.