SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oddzielić skórę od ryby. Rybę opłukać i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z cytryny, olejem. Wymieszać. Pozostawić na 1 godzinę do zamarynowanie, jeśli jest czas. Rybę umieścić w żaroodpornym naczyniu. Piec 15-20 minut w 250°C. Sos koperkowy: Do gotującego bulionu dodać szczyptę kurkumy. W miseczce wymieszać jogurt naturalny z łyżką gorącego płynu. Wlać do bulionu i dokładnie wymieszać. Zagotować. Doprawić. Dodać sok z cytryny, posiekany koper, przeciśnięty czosnek. Wymieszać oraz odstawić z ognia. Warzywa ugotować w wodzie. Na talerz położyć upieczonego łososia, warzywa i polać sosem koperkowym.
*Na zdjęciu szparagi zamiast fasolki.
CAŁOŚĆ:
Energia 395 kcal
Węglowodany 31 g
Białko 29 g
Tłuszcze 20 g
Indeks glikemiczny 43.6
Ładunek glikemiczny 13.6
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.