SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W miseczce wymieszać czosnek przeciśnięty przez praskę, olej, słodką paprykę, sól i pieprz. W marynacie umieścić mięso. Odstawić na 10 minut. W misce wymieszać posiekaną cebulę, pomidory pokrojone w kostkę, chili, posiekaną bazylię, sok z limonki, sól i pierz. Dokładnie wymieszać. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Doprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch położyć salsę z pomidorów i ser, ziemniaki ułożyć obok. Całość piec 40 minut w 200°C. Mięso podawać z ziemniaczkami i resztą salsy.
*Na zdjęciu zamiast ziemniaków sałatka.
CAŁOŚĆ:
Energia 434 kcal
Węglowodany 39 g
Białko 45 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 57.3
Ładunek glikemiczny 22.6
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.