SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do garnka włożyć olej, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i co chwilę mieszając smażyć na małym ogniu przez około 2 minuty. Następnie dodać stopniowo pokrojone czosnek i pora. Dusić około 10 minut. Marchew pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Dodać do reszty warzyw, doprawić. Zalać gorącym bulionem (w razie potrzeby uzupełnić wodą), dodać przyprawy i zagotować, przykryć pokrywą i gotować ok. 15 minut do miękkości warzyw. Dodać jogurt i zmiksować na krem. Podawać z natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
Energia 400 kcal
Węglowodany 73 g
Białko 17 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 53.6
Ładunek glikemiczny 38.9
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.