SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić w kostkę i doprawić. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidora zalać gorącą wodą, a następnie obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki. Do bulionu dodać przecier pomidorowy, doprawić i zagotować. Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę i paprykę. Dodać czosnek, mięso, doprawić i dusić 5 minut. Następnie dodać kukurydzę, ryż i pomidora. Wlać połowę gorącego bulionu połączonego z przecierem pomidorowym i zagotować. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać resztą bulionu. W razie potrzeby można dolać wody. Piec 35 minut w 200°C. Po wyciągnięciu posypać startym serem i ponownie wstawić na chwilę do rozpuszczenia sera.
CAŁOŚĆ:
Energia 444 kcal
Węglowodany 60 g
Białko 34 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 55.4
Ładunek glikemiczny 33.2
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.