SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kalafior należy podzielić na mniejsze różyczki. Skropić olejem i doprawić. Włożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200°C przez 15-20 minut. Po upieczeniu odstawić. Awokado, jogurt, musztardę i sok z ogórków (opcjonalnie) zmiksować. Do dużej miski przełożyć kalafior, dodać pokrojonego w plasterki selera, pokrojoną w kosteczkę cebulę, ogórka kiszonego oraz ugotowane jajko. Do warzyw dodać sos, wymieszać. Doprawić do smaku, posypać posiekanym koperkiem i przyprawami.
CAŁOŚĆ:
Energia 403 kcal
Węglowodany 27 g
Białko 22 g
Tłuszcze 27 g
Indeks glikemiczny 19.3
Ładunek glikemiczny 5.3
Inspiracja: www.kingaparuzel.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.