mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
19 Czerw

Lody orzechowo-czekoladowe

SKŁADNIKI:

Batat porcja (80 g) 69 kcal
Czekolada gorzka 2 paski (30 g) 166 kcal
Erytrol 1 łyżka (10 g) -
Jogurt skyr pół kubka (75 g) 47 kcal
Masło orzechowe bez soli 4 łyżeczki (20 g) 120 kcal
Przyprawy: sól do smaku (1 g) -

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Bataty należy umyć, pokroić na kawałki i gotować 30 minut. Do gorzkiej czekolady dodać łyżkę wody i rozpuścić. Ugotowane bataty oraz czekoladę odstawić do ostygnięcia. Batata i czekoladę zblendować z jogurtem, masłem orzechowym, erytrolem i solą. Gotową masę przełożyć do miseczki i włożyć do zamrażarki. Na zdjęciu dodatkowe podane z owocami.

 

 

CAŁOŚĆ:

Energia 402 kcal
Węglowodany 40 g
Białko 17 g
Tłuszcze 21 g
Indeks glikemiczny 32.8
Ładunek glikemiczny 13.2

 

Inspiracja: ebook owsiana.pl

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ