SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebule posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę. Pomidora zalać gorącą wodą, obrać i pokroić w ćwiartki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą. W garnku przesmażyć na oleju cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Do warzyw dodać mięso i obsmażyć. Po kilku minutach dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Po krótkim czasie wlać bulion i doprawić. Dodać ziemniaki i gotować do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, W razie potrzeby podlać wodą. Dodać paprykę, pomidory i gotować jeszcze przez 6 minut.
CAŁOŚĆ:
Energia 435 kcal
Węglowodany 44 g
Białko 29 g
Tłuszcze 18 g
Indeks glikemiczny 54
Ładunek glikemiczny 23.8
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.