mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
13 Czerw

Jaja sadzone ze szparagami

SKŁADNIKI:

Jajo 2 sztuki (100 g) 121 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pomidorki koktajlowe 5 sztuk (100 g) 26 kcal
Szparagi 5 sztuk (150 g) 20 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce i udusić na patelni z przyprawami. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię z OLEJEM i smażyć do pożądanej konsystencji (lekko ścięte lub ścięte żółtko). Podawać z pomidorami.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 211 kcal
Węglowodany 10 g
Białko 15 g
Tłuszcze 14 g
Indeks glikemiczny 7.3
Ładunek glikemiczny 0.7

 

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ