mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
08 Maj

Spaghetti bolognese

SKŁADNIKI:

Drób, mięso mielone 1 porcja (100 g) 103 kcal
Makaron porcja (45 g) 168 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Pomidory z puszki/kartonika lub świeże 1 puszka (400 g) 128 kcal
Przypawy: sól, pieprz, bazylia, papryka słodka i ostra 1 szczypta (0,2 g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso podsmażyć na oleju, przyprawić papryką słodką, solą i pieprzem. Dusić około 5 minut, po czym dodać pomidory, bazylię. Dusić przez około 15 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z sosem i mięsem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 443 kcal
Węglowodany 64 g
Białko 24 g
Tłuszcze 13 g
Indeks glikemiczny 38
Ładunek glikemiczny 24.2

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ