mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
31 Maj

Tortilla z mięsem i pesto

SKŁADNIKI:
Bazylia świeża 10 liści (30 g) 4 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Filet z drobiu porcja (150 g) 149 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Orzech nerkowca/inne porcja (10 g) 55 kcal
Pomidorki koktajlowe 2 sztuki (40 g) 10 kcal
Przyprawy: sól, pieprz do smaku (1 g) -
Ser żółty/mozzarella kawałek (10 g) 31 kcal
Tortilla 1 placek 25 cm (62 g) 147 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem. Tortillę podgrzać na patelni lub w piekarniku. Zblendować czosnek, liście bazylii, orzechy, sól, pieprz z olejem. Na patelni udusić mięso, można podlać wodą. Dodać do niego pesto. Farsz nałożyć na tortillę, ułożyć pokrojonego pomidora. Posypać startym serem i zawinąć.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 445 kcal
Węglowodany 38 g
Białko 43 g
Tłuszcze 14 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ