SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Zagnieć wszystkie składniki w jednolitą masę. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i piec w 180°C około 15-20 minut.
MASA:
Tofu (wcześniej zamrożone) odmrażamy w wodzie. Odsączamy z zalewy i blendujemy takimi dodatkami jak: erytrol, aromat waniliowy/pomarańczowy/cytrynowy, sok z cytryny, skórka z cytryny i masło orzechowe. Blendujemy, tak aby powstała jednolita, gładka masa. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie dokładnie zblendować. Ubić śmietankę kokosową na sztywno. Dodać 2 łyżki masy z tofu i dokładnie wymieszać. Przełożyć śmietanę do pojemnika z pozostałą masą tofu i wymieszać. Krem nałożyć na upieczony spód i piec w 160°C. Na dnie piekarnika położyć brytfannę wypełnioną wodą. Piec ok. 40 min. Podczas pieczenia nie otwierać drzwiczek piekarnia. Studzić ok. 60 min w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
WIERZCH:
Czekoladę pokruszyć na posypkę. Na ciasto nałożyć truskawki i posypać czekoladą.
CAŁOŚĆ:
Energia 5380 kcal
Węglowodany 314 g
Białko 165 g
Tłuszcze 425 g
Indeks glikemiczny 42.1
Ładunek glikemiczny 132.2
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.