mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
03 Maj

Szaszłyki mięsno-warzywne z pieczonymi ziemniakami

SKŁADNIKI:

Ananas 2 plastry (60 g) 32 kcal
Cebula czerwona 1 duża sztuka (90 g) 24 kcal
Drób, filet porcja (200 g) 198 kcal
Papryka czerwona 1 średnia sztuka (200 g) 48 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy, tymianek 1 szczypta (0,2 g) 1 kcal
Ziemniaki 2 średnie sztuki (200 g) 120 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić w kostkę (2x2 cm). Wymieszać mięso z sosem sojowym oraz pieprzem. Ułożyć mięso w misce i pozostawić w marynacie na 30 minut. Cebulę, ananasa, paprykę pokroić. Nabić na patyczki na przemian kawałki mięsa i warzyw. Grillować z obu stron na patelni grillowej lub upiec w piekarniku (200°C około 30 minut). Ziemniaki pokroić w ćwiartki, doprawić solą, tymiankiem i upiec (200°C około 25 minut).

 

CAŁOŚĆ:

Energia 423 kcal
Węglowodany 54 g
Białko 50 g
Tłuszcze 4 g
Indeks glikemiczny 49
Ładunek glikemiczny 26.2

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ